NEEM CONTACT OP

GELUKKIG EN POSITIEF OUDER WORDEN VRAAGT OM DE JUISTE MINDSET

OVER TIZ

TIZ TIJD VOOR TIZ
De herfst van je leven kan nog makkelijk een zomer worden.

TIZ creëert bewustwording en stimuleert zelfregie bij eenieder op weg naar  pensioen. Met aandacht voor het individu en de wijsheid van het collectief, laten we mensen gelukkiger ouder worden. Inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je financiele mogelijkheden zijn, zorgt ervoor dat je makkelijker keuzes kunt maken. En keuzes maken, maakt gelukkiger. Echt!

 

TIZ KORT EN KRACHTIG
TIZ is een initiatief van de makers van Doorwerkgever, dé Nederlandse specialist in doorwerken na het pensioen. De inzichten die we de afgelopen twaalf jaar opdeden door te spreken met gepensioneerden, combineerden we met de Noorse profileringsmethodiek Xelfer. Het resultaat: een kort en krachtig programma om mensen op weg naar pensioen bewust te maken van hun toekomst.

 

TIZ LEUK OM OUDER TE WORDEN
Met TIZ maken we ouder worden leuk en wordt de derde levensfase er één om naar uit te kijken.

Ons programma brengt geen ouderdom, maar ouderslim-verschijnselen aan het licht. Dat doen we door de situatie van de deelnemer te analyseren aan de hand van de drie R’en: Relatie, Relevantie en Regie. Wie heb je om je heen? Wat kun je goed? Waar word je gelukkig van? Wat wil je écht? En wat is er voor nodig om dat te realiseren?

Door mét jonge senioren te praten, in plaats van over hen, kunnen we samen een plan maken voor de toekomst en laten zien dat gelukkig ouder worden een droom is die eenvoudig realiteit kan worden. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt.

 

TIZ EEN BEWEGING
Samen houden van ouder worden, dat is de missie van TIZ.

Die stip aan de horizon kunnen we alleen bereiken als iedereen aan boord is: de werkgever, de medewerker en de ervaren coach. 
Door aan de slag te gaan met TIZ, sluit je je aan bij een beweging die gelooft in de kracht, waarde en vitaliteit van deze jonge senioren, die alles uit het leven kan halen dat erin zit. 

 

DE POSITIVITEIT VAN XELFER
Een belangrijk onderdeel van het TIZ-programma is de profileringstool Xelfer.

Deelnemers krijgen binnen dertig minuten een persoonlijk profiel van waaruit ze tot verdere inzichten kunnen komen. Xelfer is gebaseerd op de positieve psychologie en richt zich dus op de mogelijkheden. Wat kun jij - gezien de omstandigheden - doen om jouw doelen te bereiken?

We kijken in het gesprek naar de sterke kanten en welke keuzes daarbij passen. Wat heeft iemand nodig om volledig tot bloei te komen, en op welke manier kan hij dat het beste doen.

Meer over de TIZ-programma's

TIZ Team

Ontmoet onze TIZ-Talkers