NEEM CONTACT OP

De derde levensfase, het geschenk van de eeuw?

Mar 04, 2020

Yep. Ook de Raad Volksgezondheid & Samenleving is van mening dat de waarde van de derde levensfase in het huidige maatschappelijke debat en in beleid, regelgeving en arrangementen te weinig aandacht krijgt!

"Er gaat veel aandacht uit naar kwetsbare, eenzame en afhankelijke veelal oude ouderen. Tegelijkertijd is er het beeld van de genietende, consumerende en vitale jonge oudere die net met pensioen is: reizen, concertbezoek, lekker eten, samen fietsen. Deze clichébeelden dienen vervangen te worden door een realistischer en vollediger beeld van de diverse groep jonge ouderen die onze samenleving rijk is". True! "Mensen in de derde levensfase zouden vaker en op een passende manier kunnen worden uitgenodigd om deel te blijven nemen aan de maatschappij". 

Daarvoor is het wel essentieel dat je je goed voorbereid op deze derde levensfase en je voor jezelf duidelijk hebt wat je dan wil en kan doen. Nou, daar kunnen wij bij TIZ je wel mee helpen:-) 

Mensen die zich voorbereiden op het ouder worden zijn namelijk over het algemeen gelukkiger en tevredener dan mensen die dit niet hebben gedaan blijkt uit onderzoek van Boone James & Wink 2006!

Schijnbaar kan je gelukkig ouder worden dus gewoon leren. Ik daag je graag uit!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Eerder stoppen met werken

Jan 25, 2021

Opgehokt

Apr 15, 2020

Verplicht anders afkicken

Apr 14, 2020