NEEM CONTACT OP

TIZ DE TOOL VOOR DUURZAME INZETBAARHEID

Hoe houd ik oudere
medewerkers duurzaam 
inzetbaar?

Download de brochure
Vraag informatie aan

HAVENBEDRIJF ROTTERDAM

"Investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers is ook in de laatste werkfase van groot belang; voor de medewerker zelf maar ook voor de hele maatschappij! "

Astrid Jonker, directeur HR

TIZ IN HET KORT

Vanuit goed werkgeverschap beleid maken dat deze ervaren medewerkers zo prettig en zo lang mogelijk aan het werk houdt.

  •  Stimuleert bewustwording en gedragsverandering
  •  Biedt waardevolle inzichten voor zowel medewerker als werkgever
  •  Helpt medewerkers om gelukkig ouder te worden
  •  Reduceert bedrijfskosten door vergrootte duurzame inzetbaarheid
  •  Is een mooi pensioen cadeau

TIZ PRAKTISCH

Een praktisch, kort en krachtig programma dat de Toekomst In Zicht brengt

De groep jonge senioren die binnen tien jaar met pensioen gaat, is een van de snelst groeiende doelgroepen waarmee BV Nederland te maken heeft. Vanuit goed werkgeverschap beleid maken dat deze ervaren medewerkers zo prettig en zo lang mogelijk aan het werk houdt, is daarom een bijzonder belangrijke taak.

In de afgelopen elf jaar sprak TIZ-initiatiefnemer Doorwerkgever, dé Nederlandse specialist in doorwerken na pensioen, met honderden gepensioneerden. De waardevolle inzichten combineerden we met VIP24, een succesvolle profileringsmethodiek uit Noorwegen die staat voor de kracht van het individu. Het resultaat is TIZ; een praktisch, kort en krachtig programma dat de Toekomst In Zicht brengt van eenieder die op weg is naar zijn pensioen.

TIZ EEN WAARDEVOLLE INVESTERING

Een waardevol reflectie moment voor de medewerker en een kostbaar inzicht voor de werkgever.

Het totaalpakket biedt een waardevol reflectiemoment voor de medewerker en kostbare inzichten voor de werkgever.

TIZ maakt bewust en concreet en legt daarmee de basis voor een gelukkige en energieke laatste arbeidsfase.

Zo draagt TIZ bij aan de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers.

TIZ EEN OVERZICHT

Een overzicht van de wensen van jouw oudere medewerkers.

Het is belangrijk om te weten wat je medewerkers willen; hetzelfde of ander werk doen? Minder werken of eerder stoppen? Doorgaan tot de AOW-gerechtigde leeftijd en misschien daarna doorwerken?

Met TIZ krijg je een overzicht van deze cijfers én inzicht in de interesses, waarden en voorkeuren van jouw medewerkers.

Onze ervaringen

40% wil of gaat langer doorwerken na pensioen

70% in hun huidige werkzaamheden

30% in hele andere werkzaamheden

30% wil eerder stoppen

30% wil stoppen op de AOW-leeftijd

TIZ EEN BUSINESSCASE

Inzicht in één oogopslag.

Een belangrijk onderdeel van TIZ is het VIP24-profiel dat voortkomt uit het beantwoorden van een aantal online vragenlijsten.

Het VIP24-profiel toont de waarden, interesses en voorkeuren in de 24 uurs-persoon. Het geeft inzicht in wat de deelnemer nu belangrijk vindt en waar hij energie van krijgt. Persoonlijke grenzen worden helder en hij krijgt inzicht in datgene wat zijn hart sneller doet kloppen.

Als werkgever krijg je -anoniem - inzicht in de totaalresultaten, zodat je in één oogopslag en in heldere grafieken inzicht krijgt in wat er leeft bij je medewerkers.

Met die kostbare informatie kan HR pas écht beleid op maat ontwikkelen, dat de mentale gezondheid van deze doelgroep maximaal ten goede komt.

Minder verzuim, meer inzet, grotere motivatie en meer energie zorgen samen voor een aanzienlijke kostenbesparing. Een waardevolle businesscase dus.

 

TIZ EEN GOED GESPREK

TIZ is de aanleiding tot een goed gesprek.

TIZ versterkt daarnaast het onderlinge vertrouwen tussen de werkgever en medewerker, zodat die keuzes kan en wil maken om zo zelf regie te voeren over zijn toekomst op weg naar en gedurende zijn pensioen.

Het TIZ-toekomstscenario van de medewerker kan een mooi aanknopingspunt zijn voor een goed gesprek over de laatste arbeidsfase.

TIZ EEN OVERZICHTELIJK TRAJECT

TIZ houdt van transparantie en van helderheid.

Het TIZ-programma heeft daarom ook een duidelijke kop en staart, waarin zowel de werkgever als de deelnemer aan het programma worden in- en uitgecheckt. Ook is er ruime mogelijkheid tot het geven van feedback.

TIZ gebruikt die terugkoppeling om het proces telkens opnieuw te optimaliseren. Zo blijft TIZ vernieuwend en relevant.

 

Bekijk al onze ervaringen in onze brochure

Download de brochure

Casus

Havenbedrijf Rotterdam

Duurzame inzetbaarheid staat bij veel bedrijven en organisaties hoog op de HR-agenda, zo ook bij Havenbedrijf Rotterdam.

Lees de case

Bekijk alle cases

Wij werken o.a. voor:

WAT JE KRIJGT

TIZ pakket

Deelname aan het TIZ-programma kost €695,- (excl. 21% btw) per medewerker. Hiervoor krijgt een deelnemer toegang tot het online programma, een uniek VIP24-profiel, een TIZ-talk met een onafhankelijke en onbevooroordeelde coach, een tastbaar TIZ-toekomstscenario en een aantal feedbackmomenten gedurende een half jaar. 

Naar inhoud pakket
gratis en vrijblijvend